Ekstruder je namenjen za termičku obradu-ekstrudiranje sojinog zrna. U procesu ekstrudiranja zrno soje se usitnjava i zagreva do temperature od 120-135°C. Ekstrudiranjem sojinog zrna eliminišemo štetne materije iz zrna i ujedno aktiviramo proteine koji daju osnovni kvalitet punomasnom sojinom grizu. Procenat proteina koji se nalazi u sojinom grizu od 33-36%. U procesu ekspandiranja prethodno usitnjeni materijal se zagreva do temperature koja zavisi od materijala koji se ekspandira, a u cilju dobijanja energetski vrednijeg hraniva. Ekstruder primenu nalazi u mešaonama stočne hrane, na farmama i savremenim poljoprivrednim gazdinstvima. Mogućnost ekstrudiranja i termičke obrade svih vrsta žitarica.

Ekstruder TIP 250 ima kapacitet od 200-250kg na sat. Bitan detalj u kapacitetu je vlaga zrna soje, što je veća vlaga to je kapacitet manji. Instalirana snaga mu je 18.5kW. Poseduje dozator sa frekventnim regulatorom.

Može da se upari sa presom za cedjenje TIP 250 radi dobijanja visoko kvalitetne sojine pogače. Procenat proteina u sojinoj pogači je od 42-46%.

Visina: 1750mm
Širina: 750mm
Dužina: 1050mm
Težina:
Instalisana snaga: 18.25kW
Priključak: trofazni
Termoregulacija: digitalna
Upravljački orman: da
Dozator: frekfentni regulator
Kapacitet: 200-250kg

Rok isporuke: do 15 dana
Garancija: 12 meseci

Cena:  4800 EUR 

BONUS: Za svaku mašinu kupljenu kod nas, dobijate besplatnu isporuku na teritoriji Srbije, montažu, puštanje u rad i obuku od strane stručnog lica.

Proizvod poseduje CE sertifikat za izvoz u zemlje EU.