fbpx

Bio dizel procesor predstavlja kompletan sistem za proizvodnju bio dizel goriva. Kao sirovina za proizvodnju ovog ekološkog goriva koristi se hladno ceđeno ulje svih vrsta tzv „biljaka uljarica“ (pogledajte naše mašine za proizvodnju hladno ceđenog ulja) i životinjska mast. Možete koristiti kako jestive tako i otpadne sirovine. Kapacitet procesora na dnevnom nivou iznosi 960 l/dan. U sam procesor se dodaje ulje,alkohol za proizvodnju i katalizor. Procesom titracije određuje se neophodni odnos komponenata kako bi se dobio kvalitetan bio dizel. Kompletan proces za proizvodnju bio dizela traje 4 h a za dobijanje bio lož ulja 45 min. Po
okončanju istog, dobijeno gorivo se filtrira i rafiniše u filteru za suvo pranje, nakon čega je spremno za sipanje u pogonsku mašinu.

Idealno rešenje za klaničnu industriju pošto mogu da proizvode toplotnu energiju sa otpadnim masnoćama iz proizvodnje. Time dobijaju bio-lož ulje što je ujedno i najjeftiniji energent. Korišćenje ovog energenta je takodje i ekološki opravdano pošto gasovi koji nastaju prilikom sagorevanja se razlažu u prirodi za 15 dana i ispunjava sve standarde o zagadjenju koje je propisala EU.

Specifikacija:

Visina: 190cm
Širina: 650cm
Dužina: 70cm
Kapacitet: 160l/3h
Materijal: HDPE samogasivi
Ulazna snaga: 7000W
Potrošnja el.energije: 5kW po procesu
Posuda za metil alkohol: 50l
Ulaganje hemije: automatski
Mehanički filter: 5 mikrona 10
Hemijski filter (suvo pranje): 3-5l/min
Kontrola procesa: elektroorman, kompletna automatika
Ručni pištolj: metal-plastika
Potrošnja vode: 20l po procesu
Anti statik creva
Trofazni priključak
Kompresor
Rikaveri metil alkohola
Atest mašinskog fakulteta

Garancija:24 meseca
Rok isporuke: 2-5 dana

Cena:  4500 EUR 

BONUS: Za svaku mašinu kupljenu kod nas, dobijate besplatnu isporuku na teritoriji Srbije, montažu, puštanje u rad i obuku od strane stručnog lica.

Proizvod poseduje CE sertifikat za izvoz u zemlje EU.

Povezani proizvodi: