Konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje investicija u opremu za hladnjače, mašine, opremu za preradu uljarica i sušare za aromatično, začinsko i lekovito bilje u 2017. godini

Objavljeno 20.03.2017. godine

Cilj i predmet ovog konkursa jesu podizanje tehničko-tehnološke opremljenosti poljoprivrednih gazdinstava, na osnovu dodele bespovratnih sredstava za opremanje hladnjača manjeg kapaciteta za sakupljanje i skladištenje voća i povrća i pripremu voća i povrća za tržište, nabavku mašina za pripremu, pranje, poliranje, čišćenje, sortiranje i pakovanje voća i povrća, nabavku paleta za skladištenje proizvoda, opremanje sušara za aromatično, začinsko i lekovito bilje i opreme za preradu uljarica.

Posetite sajt Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo za više informacija.

83. međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu

Međunarodni poljoprivredni sajam iz godine u godinu potvrđuje reputaciju jednog od najvažnijih poslovnih događaja u oblasti agrara Zapadnog Balkana. Broj izlagača i posetilaca, promocija proizvoda i usluga iz 60 zemalja sveta, kao i ostvareni poslovni rezultati, doprinose da se Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu nalazi među deset najznačajnijih sajmova poljoprivrede u Evropi.

stand

Okuplja najznačajnije kompanije koje predstavljaju dostignuća u oblasti poljoprivredne proizvodnje, hrane i pića, poljoprivredne mehanizacije, opreme za prehrambenu industriju, hemijska i zaštitna sredstva, organsku hranu i druge proizvode i usluge u agrobiznisu. Mesto je susreta za poljoprivrednike iz zemlje i regiona.

MEĐUNARODNI POLJOPRIVREDNI SAJAM 2015. U BROJKAMA

Površina otvorenog izlagačkog prostora 40.000 m2
Površina zatvorenog izlagačkog prostora 9.000 m2
Površina stočarske izložbe 5.000 m2
Broj izlagača 1.500
Broj zemalja direktnih izlagača 24
Broj zemalja indirektnih izlagača 35
Oko 1.300 živih eksponata na Nacionalnoj izložbi stoke
Ocenjen kvalitet proizvoda u 30 robnih grupa
Broj prodatih ulaznica na blagajnama 92.000
Broj evidentiranih posetilaca na ulazima 114.540
Kolektivne izložbe 7 (Austrija, Hrvatska, Holandija, Italija, Kina, Mađarska, Republika Srpska)

Detaljnije o sajmu na zvaničnom sajtu…

 

Konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje investicija u fizička sredstva poljoprivrednih gazdinstava na teritoriji AP Vojvodine u 2016.godini

Sredstva planirana za sufinansiranje investicija u fizička sredstva poljoprivrednih gazdinstava na teritoriji AP Vojvodine u 2016. godini su utrošena.

Konkursom je definisano, da će se podsticajna sredstva dodeljivati po prispelim prijavama do utroška sredstava predviđenih za ove namene.

 

Cilj konkursa za dodelu sredstava za sufinansiranje investicija u fizička sredstva poljoprivrednih gazdinstava na teritoriji AP Vojvodine u 2016. godini jeste sufinansiranje investicija radi podizanja tehničko-tehnološke opremljenosti poljoprivrednih gazdinstava.

Predmet konkursa jeste dodela bespovratnih sredstava za opremanje hladnjača, sušara, nabavku opreme za pripremu, pranje, poliranje, čišćenje, sortiranje i pakovanje voća, grožđa i povrća, preradu uljarica, novih pčelinjih društava i opreme za pčelarstvo.

Konkurs preuzet sa sajta pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.

Originalan konkurs možete pogledati ovde.